fbpx Skip to main content

ON DEMAND STREAMING

Θεατρικός μονόλογος

Μεταξία

του Κώστα Λάκη

Σκηνοθεσία: Βασίλης Οικονόμου
Ερμηνεία: Έλη Δρίβα

Από τις 3 έως τις 30 Μαΐου

on demand 24h

Από τις 3 έως τις 30 Μαΐου, η θεατρική παράσταση «Μεταξία» επανέρχεται διαδικτυακά, ON DEMAND STREAMING σε High Definition (HD) και με καθολική προσβασιμότητα περιεχομένου.

Η συμπεριληπτική επαγγελματική θεατρική ομάδα ΘΕΑΜΑ, έπειτα από παράκληση πολλών θεατών, παρουσιάζει για ακόμα 14 ημέρες, τον δραματικό θεατρικό μονόλογο του Κώστα Λάκη, «Μεταξία», σε σκηνοθεσία Βασίλη Οικονόμου.

Η παράσταση «Μεταξία», έκανε πρεμιέρα μέσα από online streaming τον Δεκέμβρη του 2020, σε συνθήκες πλήρους προσβασιμότητας περιεχομένου για ανάπηρους/ες θεατές/τριες: με διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα για K(κ)ωφούς/ές και βαρήκοους/ες, υπότιτλους στην Ελληνική και Αγγλική Γλώσσα, και Ακουστική Περιγραφή στα Ελληνικά και τα Αγγλικά.

Το ΘΕΑΜΑ, ακολουθώντας τα σημεία των καιρών, πρωτοπόρησε για ακόμη μία φορά, παρά τις δύσκολες, για όλους, συνθήκες της πανδημίας. Με αστείρευτη έμπνευση και έχοντας εργαστεί εντατικά για περισσότερους από 6 μήνες, κατάφερε να συνδυάσει την «εδώ και τώρα» μαγεία που μας προσφέρει απλόχερα η θεατρική πράξη, και να τη διευκολύνει προσαρμοσμένη στη χρονική στιγμή που επιλέγει ο κάθε θεατής και πάντα σεβόμενη την ανάγκη για καθολική πρόσβαση.

Η σκηνοθετική ματιά του Βασίλη Οικονόμου συνδυάζει με μοναδικό τρόπο το απαιτητικό κείμενο του Κώστα Λάκη, και μας παρασέρνει στη μαγεία του θεάτρου σε συνδυασμό με την ιδιαίτερη εμπειρία που προσφέρει στους θεατές του, το διαδίκτυο.

 

 

Δυο λόγια για την υπόθεση του έργου:

«…ήρθα, ήρθα για να σκαλίσουμε, να σπάσουμε, να διαλύσουμε την σιωπή, την αμηχανία όλων
αυτών των χρόνων και να σταθούμε αγκαλιά».

Η Μεταξία, μας καλεί να την ακολουθήσουμε στο δικό της ταξίδι. Ζωντανεύει κάθε λεπτομέρεια από τον πρόωρο χαμό της παιδικής της αθωότητας και αναζητά τη διέξοδο από τον δικό της, προσωπικό εγκλεισμό, που ξεκινά από τη γενέτειρά της, τη Σπάρτη. Για να λυτρωθεί, ξέρει ότι πρέπει να αποδεχτεί η ίδια ό,τι της έχει συμβεί, τις πράξεις της, καθώς και τις πράξεις των άλλων. Η μετάβαση από το σκοτάδι στο φως… θα γίνει με έναν τρόπο.

Η Μεταξία Θα μιλήσει.

 

Σύμφωνα με τον συγγραφέα, Κώστα Λάκη, «Η Μεταξία, ενσαρκώνει όλες τις γενναίες γυναίκες που κατάφεραν να ξαναβρούν τη φωνή τους. Αποτελεί ένα πρόσωπο στο περιθώριο της κοινωνίας των πόλεων. Όντας αντιμέτωπη με τις μνήμες, ξαναβρίσκει το σθένος να σταθεί με θάρρος και γενναιότητα και να αναμετρηθεί με τη λύτρωση. Σε μία φρενήρη πορεία, μέσα από την ωμή καταγραφή σημαντικών γεγονότων της ζωής της, καταφέρνει να ξετυλίξει τη σκόνη από γύρω της, και μέσα της. Καταφέρνει να ονειρευτεί. Να ζήσει. Μιλάει, θυμάται, επιστρέφει… Ξέρει πως δεν έχει άλλη ευκαιρία. Αυτή η γυναίκα, είναι η Μεταξία. Μέσα από μία μοναδική μαρτυρία, τη συγκλονιστική ερμηνεία της Έλης Δρίβα, και τη ξεχωριστή θεατρική σκηνοθετική ματιά του Βασίλη Οικονόμου, αναδύεται η Μεταξία του σήμερα..»

Ο σκηνοθέτης Βασίλης Οικονόμου, προσθέτει: «Η προσωπική αποδοχή και καταγραφή για ό,τι σε κατατρώει αποτελεί το πρώτο βήμα προς την προσωπική ελευθερία. Το κείμενο του Κώστα Λάκη, μας οδηγεί από το σκοτάδι στο φως με μοναδική μαεστρία. Μία γροθιά στο στομάχι, που όμως σε απελευθερώνει.»

 

Η συνέχεια online…

Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη ON DEMAND από τις 3 έως τις 30 Μαΐου.

 

*Κατάλληλο άνω των 16 ετών.

 

 

Προσβασιμότητα περιεχομένου:

 

Για την προσβασιμότητα περιεχομένου διατίθενται τρία διαφορετικά οn demand videos.

Παρακαλούμε πολύ επιλέξτε το link που αντιστοιχεί στο είδος της υπηρεσίας πρόσβασης που σας ενδιαφέρει:

 

Διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (ΕΝΓ), ενσωματωμένης και ρέουσας καθ’ όλη την παράσταση.

https://www.viva.gr/tickets/theater/streaming/metaxia/

 

Ακουστική περιγραφή (AD) στην ελληνική γλώσσα για τυφλά άτομα ή άτομα με μειωμένη όραση, καθώς και υποτιτλισμός στην ελληνική γλώσσα για Κ(κ)ωφά και βαρήκοα άτομα.

https://www.viva.gr/tickets/theater/streaming/metaxia/

 

  • Aκουστική περιγραφή (AD) στην αγγλική γλώσσα για τυφλά άτομα ή άτομα με μειωμένη όραση, καθώς και υποτιτλισμός στην αγγλική γλώσσα για Κ(κ)ωφά και βαρήκοα άτομα.

https://www.viva.gr/tickets/theater/streaming/metaxia-en/

Διανομή Μεταξία: Έλη Δρίβα
Συγγραφέας: Κώστας Λάκης
Σκηνοθεσία – Δραματουργική επεξεργασία: Βασίλης Οικονόμου
Βοηθός Σκηνοθέτις: Σοφία Σταυρακάκη
Πρωτότυπη μουσική: Ηλίας Κουρτπαρασίδης
Μετάφραση στην Αγγλική γλώσσα: Μαρίνα Ανδριανού
Επιμέλεια μετάφρασης: Μαρία Δραγατάκη
Κοστούμι: Μιχάλης Σδούγκος
Χειριστής φωτισμού-Ήχου: Ηλίας Κουρτπαρασίδης
Κάμερα: Γκίκας Μελαχροινός
Υπεύθυνη επικοινωνίας: Μαρίνα Ανδριανού
Οργάνωση Παραγωγής: Ομάδα ΘΕΑΜΑ (2020-2021)

Διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα:
Θεοδώρα Τσαποΐτη

Υπέρτιτλοι (Αγγλικοί-Ελληνικοί): Εμμανουέλα Πατηνιωτάκη

Χειρίστρια υπερτίτλων: Μαρίνα Ανδριανού

Ακουστική Περιγραφή παράστασης για τυφλά άτομα ή άτομα με μειωμένη όραση: Εμμανουέλα Πατηνιωτάκη

Tips: https://www.viva.gr/tickets/theater/streaming/metaxia/

Παρακαλούμε μεριμνήστε για την έγκαιρη προσέλευσή σας στην σελίδα προβολής.

 

– Προτείνονται τα παρακάτω προγράμματα πλοήγησης (browsers): Chrome, Firefox.

– Υποστηρίζεται η προβολή σε Smart TVs είτε μέσω σύνδεσης με υπολογιστή με καλώδιο HDMI, είτε μέσω ενημερωμένης εφαρμογής Internet Browser η οποία μπορεί να κάνει αποκωδικοποίηση video H.264.

 

Διαδικασία παρακολούθησης και προσβασιμότητας της παράστασης 

Προσβασιμότητα περιεχομένου:

 

Για την προσβασιμότητα περιεχομένου διατίθενται τρία διαφορετικά οn demand videos.

Παρακαλούμε πολύ επιλέξτε το link που αντιστοιχεί στο είδος της υπηρεσίας πρόσβασης που σας ενδιαφέρει:

– Διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (ΕΝΓ), ενσωματωμένης και ρέουσας καθ’ όλη την παράσταση. https://www.viva.gr/tickets/theater/streaming/metaxia/

– Ακουστική περιγραφή (AD) στην ελληνική γλώσσα για τυφλά άτομα ή άτομα με μειωμένη όραση, καθώς και υποτιτλισμός στην ελληνική γλώσσα για Κ(κ)ωφά και βαρήκοα άτομα. https://www.viva.gr/tickets/theater/streaming/metaxia/

-με ακουστική περιγραφή (AD) στην αγγλική γλώσσα για τυφλά άτομα ή άτομα με μειωμένη όραση, καθώς και υποτιτλισμός στην αγγλική γλώσσα για Κ(κ)ωφά και βαρήκοα άτομα. https://www.viva.gr/tickets/theater/streaming/metaxia-en/

 

Μετά την ολοκλήρωση της αγοράς εισιτηρίου / κωδικού για την προβολή της παράστασης, θα μεταφερθείτε στη σελίδα της παραγγελίας σας, όπου θα φαίνεται, όπως παρακάτω, ο κωδικός εισόδου σας.

 

Παράλληλα, θα λάβετε email από την Viva Services με θέμα ”Viva Παραγγελία Νο ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ”, όπου θα βλέπετε επίσης τον κωδικό εισόδου. (Αν δεν βρίσκετε το e-mail στα εισερχόμενά σας, παρακαλούμε ελέγξτε και τους φακέλους Ανεπιθύμητα (spam) και Προσφορές.)

 

Ο κωδικός εισόδου σας φαίνεται και στο PDF εισιτήριο σας (κάτω από το barcode του εισιτηρίου), το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε από τη σελίδα παραγγελίας σας.

 

Εισάγετε τον κωδικό αυτό στη σελίδα που αντιστοιχεί στην προβολή της ημέρας που πατώντας το ΔΕΙΤΕ ONLINE

 

Η είσοδος του κοινού στη σελίδα προβολής της παράστασης δύναται να πραγματοποιηθεί on demand έως τις 16/5. Ο κωδικός πρόσβασης σας έχει ισχύ 3 ώρες και ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση μετά την πρώτη σας είσοδο. Έπειτα από τις 3 ώρες, το login στην παράσταση, θα σταματήσει να είναι διαθέσιμο.

Απαγορεύεται αυστηρά η μαγνητοσκόπηση, ηχογράφηση, φωτογράφηση μέρους ή/και όλης της παράστασης & κάθε χρήση οπτικοακουστικών μέσων καταγραφής. Καταστρατήγηση του παρόντος διώκεται ποινικά.

 

Καλή σας διασκέδαση!

 

Πολιτική αλλαγών και ακυρώσεων εισιτηρίων

Δεν επιτρέπονται οι αλλαγές (σε άλλη ημέρα, ώρα ή θέση).

Δεν επιτρέπονται οι ακυρώσεις.

 

Ο διοργανωτής αυτής της εκδήλωσης είναι η εταιρεία: ΘΕΑΜΑ

Το Viva.gr αποτελεί μόνο την πλατφόρμα διάθεσης εισιτηρίων της εκδήλωσης. Η πολιτική αλλαγών και ακυρώσεων ορίζεται από τον διοργανωτή.

Για να δείτε πληροφορίες σχετικά με το διοργανωτή πατήστε εδώ

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

2020-2021

Μεταξία – on demand streaming

«Μεταξία» του Κώστα Λάκη - ΟΝ DEMAND STREAMING 24h από τη VIVA
2020-2021

Μεταξία

«Μεταξία» του Κώστα Λάκη υπό την αιγίδα της Περιφέρεια Αττικής
2020-2021

Μεταξία

«Μεταξία» του Κώστα Λάκη υπό την αιγίδα του ΟΠΑΝΔΑ