Μαρία Μουρελάτου

Γεννήθηκε στα Ιωάννινα. Είναι απόφοιτος της Κοινωνιολογίας του Παντείου Παντεπιστημίου Αθηνών. Έχει εκ γενετής εγκεφαλική παράλυση – σπαστική τετραπληγία.

Από το 2011 είναι μέλος της ομάδας «ΘΕ.ΑΜ.Α» με συμμετοχή στην παράσταση «Ήρωες και Μύθοι» (Γουίλυ «Προς κατεδάφισην») βασισμένη σε μονολόγους από τα κορυφαία θεατρικά έργα του Τέννεσση Ουίλλιαμς που έκανε πρεμιέρα στην κεντρική αυλή της “Τεχνόπολις” (Γκάζι) στις 25/7/2011.

Την περίοδο 2012-13 συμμετείχε στην παράσταση με τίτλο «Αύριο», ένα δραματικό έργο της Έφης Τούμπα. Το 2013 συμμετείχε στο δραματοποιημένο αφιέρωμα με τίτλο «Κ. Π. Καβάφης: Επάγγελμα Ποιητής» (ρόλος: Ιερόδουλη στο “Σύνταγμα της Ηδονής”) υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού στο πλαίσιο «Έτους Καβάφη 2013». Την περίοδο 2013-14 έπαιξε στην «Ιστορία του Ζωολογικού Κήπου» (The Zoo Story) του Edward Albee (ρόλος: “πιθήκι”). Το 2015-2016 συμμετείχε στο έργο “Ιάκωβος ή Υποταγή” του Ε. Ιονέσκο στο ρόλο Ροβέρτα-μητέρα. Το 2018 συμμετείχε στης παραστάσεις “Νεκράσοφ” του J.P. Sartre στο ρόλο του Δημάρχου της Τραβάντγια και στην “Αντιγόνη” του Σοφοκλή ως μέλος του Χορού.