Ευαγγελία Σχοινά

Γεννήθηκε στην Αθήνα.

Αριστούχος απόφοιτος της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης του Πειραϊκού Συνδέσμου και απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Η επαφή της με την σκηνή ξεκίνησε στη νηπιακή της ηλικία λόγω της ενασχόλησής της με τον παραδοσιακό χορό. Υπήρξε μέλος του Λυκείου Ελληνίδων χορευτών, του Μουσικοχορευτικού Συλλόγου Κρήτες με έδρα το Ρέθυμνο και του Λαογραφικού Χορευτικού Ομίλου Χοροπαιδεία.

Ως παιδαγωγός έχει δουλέψει σε νηπιαγωγεία της Αττικής και έχει συμμετάσχει στη διοργάνωση και διεξαγωγή θεατροπαιδαγωγικών προγραμμάτων για πάνω από μια επταετία.

Στο θέατρο δουλεύει ως ηθοποιός, συγγραφέας, βοηθός σκηνοθέτη και σκηνοθέτης, οργανώτρια παραγωγής από το 2010 στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου αλλά και στο Ελεύθερο Θέατρο (Βεάκη, Ζίνα, Διάνα, Ελιάρτ, Radio City Music Hall, Ήβη, Μουσείο Μπενάκη, Αθηναϊδα, Από Μηχανής, Παραμυθίας και σε ανοιχτά θέατρα της Αττικής και της υπόλοιπης Ελλάδας)

Έχει δώσει τη φωνή της σε εκπαιδευτικά λογισμικά και σε θεατρικά έργα για το ραδιόφωνο. Έχει συμμετάσχει σε βιντεο κλιπ, σε ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους και στην τηλεόραση ως μέλος της παραγωγής τηλεοπτικών εκπομπών.

Με την ομάδα ΘΕΑΜΑ. συνεργάζεται από τον Οκτώβριο του 2017