Ελιάνα Περηφάνου

Απόφοιτος της Ανωτέρας Σχολής Δραματικής Τέχνης Μοντέρνοι Καιροί του Κώστα Νταλιάνι, του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών και μεταπτυχιακών σπουδών στο πανεπιστήμιο του Λονδίνου, Goldsmiths, με θέμα: MA Applied Theatre: Drama in educational, community, and social context.

Έχει εργαστεί ως ηθοποιός και σκηνοθέτης με τελευταία της δουλειά την συν σκηνοθεσία με τον Βασίλη Οικονόμου στην παράσταση “Αντιγόνη” του ΘΕΑΜΑ, που περιόδευσε σε όλη την Ελλάδα. Διαθέτει πολυετή εμπειρία στην εκπαίδευση παιδιών και εφήβων ως θεατρολόγος, σε Ελλάδα και Αγγλία, με ειδίκευση στη βιωματική διδασκαλία είτε μέσω σεμιναρίων ή άλλων εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

 

 

Αγγλία – Λονδίνο

Στην Αγγλία συνεργάστηκε με το ειδικό σχολείο The Complete Works, όπου όλα τα μαθήματα διδάσκονταν μέσα από τις τέχνες. Έχει συνεργαστεί με την σχολή θεάτρου νέων, Young & Talented, όπου δίδαξε θέατρο, μουσική, κίνηση και παρουσίασε δύο έργα με τους μαθητές της επί σκηνής. Έχει εργαστεί στο Studio Upstairs, ως βοηθός δραματοθεραπεύτριας καθώς και στο πρόγραμμα “Creative Homes”, με στόχο την υποστήριξη της τρίτης ηλικίας, της εταιρείας London Bubble.

ΕΛΛΑΔΑ

Στην Ελλάδα είναι η ιδρυτής του παιδικού πολιτιστικού συλλόγου Πετριών Ευβοίας, όπου δραστηριοποιείται σε εκδηλώσεις για παιδιά και ενήλικες από τα ίδια τα παιδιά του χωριού. Ως θεατρολόγος έχει τελέσει υπεύθυνη του πολιτιστικού τμήματος του βιβλιοπωλείου Αιγηίς.

Στον ίδιο χώρο έχει διδάξει και σκηνοθετήσει παραστάσεις παιδιών και εφήβων μέσω θεατροπαιδαγωγικών δραστηριοτήτων έχει εξελίξει την διδασκαλία της ετυμολογίας της Ελληνικής γλώσσας και της ιστορίας.

Διαθέτει πολύχρονη εμπειρία σε διδασκαλία σε παιδικούς σταθμούς και ιδιωτικά σχολεία, με τελευταίο σταθμό τη Λεόντειο σχολή, όπου σε συνεργασία με τη καθηγήτρια των γαλλικών, δίδαξαν τη ξένη γλώσσα μέσω ενός διαδραστικού προγράμματος.

Πέραν της ενασχόλησης της με τη παιδική και εφηβική ηλικία, έχει εμπειρία και στους ενήλικες ως εμψυχώτρια σε βιωματικά σεμινάρια και παραστάσεις.

Έχει συμμετάσχει ως ηθοποιός- περφόρμερ σε παραστάσεις, τηλεοπτικές σειρές και διαφημιστικά