Αγγελική Νομικού

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1993 και έχει εκ γενετής εγκεφαλική παράλυση – σπαστική τετραπληγία.

Είναι απόφοιτη του τμήματος θεατρικών σπουδών της Φιλοσοφικής  σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών .

Στη διάρκεια των σπουδών της στο πλαίσιο των μαθημάτων συμμετείχε στις παραστάσεις του τμήματος θεατρικών σπουδών Νικήρατος της Ευανθίας Καίρη σε σκηνοθεσία Ευανθίας Στιβανάκη, Στέλλα Βιολάντη του Γρηγορίου Ξενόπουλου, Ερωτόκριτος του Β. Κορνάρου, μια δραματοποιημένη εκδοχή των διηγημάτων του Ανδρέα Καρκαβίτσα, και τέλος μια δραματοποιημένη εκδοχή των δημοτικών παραλογών καθώς και σε διάφορα σεμινάρια (σωματικού Θεάτρου, Θεάτρου ντοκουμέντου κ.α.)

Από τον Φεβρουάριο του 2017 είναι μέλος της ομάδας ΘΕΑΜΑ που παρακολούθησε και συμμετείχε στο σεμινάριο Εισαγωγή στην κωμωδία: Τεχνικές και Ανάλυση.

Συμμετείχε στην παράσταση Αντιγόνη του Σοφοκλή ως μέλος του Χορού, που έκανε πρεμιέρα στις 17/9/2017 Στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Θανάσης Βέγγος στον Κορυδαλλό.

Στη συνέχεια συμμετείχε στο έργο Νεκρασόφ  του Ζαν Πολ Σάρτρ από την ομάδα ΘΕΑΜΑ  στον ρόλο της γραμματέας  Φιφής  που ανέβηκε τον Ιανουάριο του 2018  στο Από Μηχανής Θέατρο σε σκηνοθεσία Βασίλη Οικονόμου.

Τέλος, συμμετείχε στην παράσταση Αντιγόνη του Σοφοκλή ως μέλος του Χορού στην καλοκαιρινή περιοδεία της ομάδας ΘΕΑΜΑ τη χρονιά 2018 σε σκηνοθεσία  Βασίλη Οικονόμου και Ελιάνας Περηφάνου.