Κωνσταντίνος Λούκας

Γεννήθηκε στην Αθήνα με μειωμένη όραση. Συμπλήρωσε τη βασική του εκπαίδευση στο «Σικιαρίδειο Ίδρυμα» και στο Κέντρο Ειδικής Αγωγής «Το Εργαστήρι». Κατά τη διάρκεια των σπουδών του συμμετείχε στην ομάδα καλαθοσφαίρισης των Special Olympics.

H κλίση του για τη μουσική και τις Τέχνες του εξασφάλισε υποτροφία του Ωδείου Αθηνών για να συνεχίσει τις σπουδές του στο πιάνο, παράλληλα παρακολουθεί μαθήματα τραγουδιού και χορού. Το 2014 συμμετείχε στη χορευτική παράσταση «Γλυκιά Άβυσσος» στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Unlimited Access της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ωνάσσειου Ιδρύματος , όπου κι εξακολούθησε να συμμετέχει τα επόμενα χρόνια (2015-16) σε εργαστήρια κίνησης και χορού που απευθύνονται σε άτομα με ή χωρίς αναπηρία.

Παράλληλα ασχολήθηκε με τις παραστατικές τέχνες στα πλαίσια του προγράμματος της μουσικοθεατρικής ομάδας του Πολιτιστικού Κέντρου Εξαρχείων του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) όπου συμμετείχε στις παραστάσεις «Το Σκιάχτρο» (2012), «Ο Τρομάρας» (2013), «Ο Εγωιστής Γίγαντας» (2015) όλες σε σκηνοθεσία Ελένης Παράβα και στη performance «Είμαι διαφορετικός» σε σκηνοθεσία Βάσιας Βασιλείου. Ασχολήθηκε και με την μουσικοθεατρική ομάδα του Very Special Arts – Hellas όπου συμμετείχε στις παραστάσεις «Ωραία μου Κυρία» (2014), «Ο Κατά Φαντασίαν Ασθενής» του Μολιέρου (2015) και «Η Δωδέκατη Νύχτα» του Σαίξπηρ (2016) σε πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Το Νοέμβριο/Δεκέμβριο 2015 παρακολούθησε το σεμινάριο της ομάδας ΘΕ.ΑΜ.Α. «Ο Χώρος και ο Χρόνος στην Αρχαία Τραγωδία» κι είναι έκτοτε μέλος της ομάδας. Την περίοδο 2016-2017 συμμετέχει στην καινούρια παραγωγή «Blindfold – Η Νύχτα του Κυνηγιού» της Σοφίας Σταυρακάκη, στο ρόλο του Μάνστρο στο Fringe Brighton Fest 2017, στο θέατρο Τέχνης στο Λονδίνο και στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (14/05-18/05/2018). Το 2018 στο έργο “Νεκρασόφ” του J.P. Sartre ερμηνεύει το ρόλο του Αστυνομικού και στην παράσταση «Αντιγόνη» σε σκηνοθεσία Βασίλη Οικονόμου και Ελιάνας Περηφάνου ερμηνεύει τον ρόλο του Τειρεσία.